DOLAR
33,9834
EURO
37,7742
ALTIN
2.746,56
BIST
9.936,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
27°C
İstanbul
27°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C

Telefon Harcı Nasıl Ödenir? Online Telefon Harcı Ödeme

Telefon Harcı Nasıl Ödenir? Online Telefon Harcı Ödeme
24.01.2023
709
A+
A-

Telefon Harcı Nasıl Ödenir? Online Telefon Harcı Ödeme 2023. Telefon faturanızı online ödeyebilirsiniz. Bunun için İnteraktif Vergi Dairesi veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeme yapılması gerekmektedir. Telefon fiyatları her yıl artıyor. Fazla artması yurt dışından telefon almayı zorlaştırıyor. Telefon ücreti ödenmeden cihaz kaydı yapılamaz.

2022 yılı telefon harcı ücreti 2732 TL’dir. 2023 yılı için ücret 6.091 TL olarak kararlaştırıldı. Artan ücretler nedeniyle yurt dışından ekipman satın alma konusunda çok az cezbedici olduğu söylenebilir. Sizlere bu yazımızda, telefon harcı ne kadar? Telefon harcı nasıl ödenir? Telefon harcı yatırıldıktan sonra ne yapılır gibi soruların cevabını vereceğiz.

Telefon Harcı Nedir?

Telefon ücreti, yurt dışından ithal edilen telefonların Türkiye’de kullanılması karşılığında ödenmesi gereken ücrettir. Bu ödemeyi yaptıktan ve telefonun kilidini açmak için gerekli adımları attıktan sonra cihazı kullanmaya başlayabilirsiniz. Telefon fiyatları her yıl artıyor. Bu nedenle cihazı yurt dışından daha uygun olduğu için alıyorsanız toplam fiyatı doğru bir şekilde hesaplamalısınız. Bazı durumlarda telefonun ücretler dahil fiyatı Türkiye’deki fiyatını aşabilir. Ödemeyi yaptıktan sonra telefonu kaydetmeniz gerekmektedir. Ödeme yaptığınızda sizden bazı bilgiler istenmektedir. istenen bilgiler; IMEI numarası ad, soyad ve sosyal güvenlik numarası şeklini alır. Bu bilgileri sisteme girerek ödeme yapabilirsiniz.

IMEI Kaydı Nereden ve Nasıl Yapılır?

Harici aramaların kaydedilmesi; kaçak mal gibi şeylerle uğraşmak görevi. Bu nedenle yurt dışından getirilen telefonların elektronik kişisel verilerinin, seyahat eden kişinin Türkiye’ye gelişinden itibaren ay/120 gün içerisinde mutlaka saklanması gerekmektedir. Bu noktada yolcunun son 3 yıl içinde yurt dışından getirdiği başka bir telefonu kaydettirmesi durumunda yeni kayıt işlemini tamamlayamayacağını hatırlatırız. Bu iki şartı sağlıyorsanız geriye sadece kayıt ve ödeme kalıyor. Bu durumda; IMEI kaydı nasıl yapılır, IMEI numarası nasıl öğrenilir, neler gerekli ve yapılacak işlemlerin püf noktaları nelerdir genel olarak bir aradadır. )

Yurtdışı Telefon Geçici Kayıt Nedir, Nasıl Yapılır?

iPhone geçici depolama nasıl yapılır? sorusu çok geliyor. Geçici bir IMEI kaydetmenin ne anlama geldiğinden bahsedelim. Geçici kayıt, yabancı cihazların sorunsuz kullanımına olanak sağlayan ve pandemi döneminde ülkeye giriş çıkışların zor olduğu dönemlerde gerçekleştirilen bir işlemdir.

BTK tarafından verilen 120 günlük süre, iki geçici IMEI kaydının daha gelmesiyle uzatılabilir. 12 Eylül’de IMEI’nin e-devlet’e uzatılması sona erdi. BTK geçici kayıt sayfası artık açılmıyor. Bu nedenle yurt dışı aramalarının geçici olarak yapılacağını ve geç kayıtların uzatılacağını söyleyen sitelere ve kişilere itibar etmeyiniz.

IMEI Kayıt Şartları Nelerdir?

IMEI kayıt işlemi sırasında sizden istenilecek bazı şartlar olacaktır. Sizin bu şartlara uyup uymadığınız belirlenerek telefon IMEI kayıt yapıp yapamıcağınız belirlenir. IMEI kaydı için istenilen şartlar şu şekildedir:

  • Kayıt hakkınız olmalıdır. Daha önce kayıt olduysanız, kayıt olduğunuz yıl ve takip eden 2 yıl boyunca yeni kayıt hakkınız yoktur. Gelecek yılın kaydıyla (1 Ocak’tan itibaren), kayıt olmaya hak kazanırsınız.
    Yurt dışından getirilen bir telefon en fazla 120 gün kayıtsız olarak kullanılabilir. Bu süre sonunda cihaz hala kayıt edilmemiş ise cihaz iletişime kapatılacaktır.
  • Kayıt sırasında yanlış IMEI numarası girerseniz (*#06# tuşlarına basarak öğrenin), daha sonra düzeltemezsiniz.
  • IMEI kaydı yapılırken kişiye ait belgenin son 3 yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde kullanılmamış olması gerekmektedir. E-devlet hizmetine erişemiyorsanız/e-devlet şifreniz yoksa hizmet sağlayıcıların kayıt merkezlerinden başvuruda bulunabilirsiniz.
  • 15 haneli IMEI numarası kayıtlı cihaz fişi, ülkeye giriş yapan belge sahibinin adı ve soyadı ve TC. Kimlik numarası gereklidir. ücretini ödedikten sonra son adıma kadar e-devlet kayıt işlemini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Kayıt işlemi onaylandıktan sonra 8 haneli başvuru takip numarasının bir yere kaydedilmesi gerekmektedir. Yolcularımız cep telefonu ruhsat bedelini kredi kartı ve EFT ile ödeyebilirler. Yurt dışından getirilen telefon başkasının pasaportuna kaydedilemez. Ayrıca kayıtlı cihazı sadece kayıtlı pasaport sahibi T.C. Kimlik numarasına kayıtlı telefon numarası ile kullanılabilir.
  •  Ticaret Bakanlığı, mal ile gelen veya internet üzerinden satılan cihazların kayıt altına alınmasına izin vermemektedir. Yurt dışından gelirken yanınızda iki cihaz getiremezsiniz. Yalnızca 1 öğeyi içe aktarmanıza ve kaydetmenize izin verilir.
  • Türkiye’de kısa süre kalmayı planlıyorsanız, kayıt olmadan cihazı 120 gün boyunca kullanabilirsiniz. Şu anda kayıtlı değilse, bağlantı kapatılır. Pasaportta kayıtlı cihazların kaydını BTK IMEI iptal sayfasından iptal edebilirsiniz.
  • Türkiye’de satın aldığınız telefon kayıtsız ise ayıplı üründür ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamındaki haklardan yararlanırsınız.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.