Telefon Harcı Nasıl Ödenir? Online Telefon Harcı Ödeme 2023. Telefon faturanızı online ödeyebilirsiniz. Bunun için İnteraktif Vergi Dairesi veya anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödeme yapılması gerekmektedir. Telefon fiyatları her yıl artıyor. Fazla artması yurt dışından telefon almayı zorlaştırıyor. Telefon ücreti ödenmeden cihaz kaydı yapılamaz.
2022 yılı telefon harcı ücreti 2732 TL’dir. 2023 yılı için ücret 6.091 TL olarak kararlaştırıldı. Artan ücretler nedeniyle yurt dışından ekipman satın alma konusunda çok az cezbedici olduğu söylenebilir. Sizlere bu yazımızda, telefon harcı ne kadar? Telefon harcı nasıl ödenir? Telefon harcı yatırıldıktan sonra ne yapılır gibi soruların cevabını vereceğiz.
Telefon ücreti, yurt dışından ithal edilen telefonların Türkiye’de kullanılması karşılığında ödenmesi gereken ücrettir. Bu ödemeyi yaptıktan ve telefonun kilidini açmak için gerekli adımları attıktan sonra cihazı kullanmaya başlayabilirsiniz. Telefon fiyatları her yıl artıyor. Bu nedenle cihazı yurt dışından daha uygun olduğu için alıyorsanız toplam fiyatı doğru bir şekilde hesaplamalısınız. Bazı durumlarda telefonun ücretler dahil fiyatı Türkiye’deki fiyatını aşabilir. Ödemeyi yaptıktan sonra telefonu kaydetmeniz gerekmektedir. Ödeme yaptığınızda sizden bazı bilgiler istenmektedir. istenen bilgiler; IMEI numarası ad, soyad ve sosyal güvenlik numarası şeklini alır. Bu bilgileri sisteme girerek ödeme yapabilirsiniz.
Harici aramaların kaydedilmesi; kaçak mal gibi şeylerle uğraşmak görevi. Bu nedenle yurt dışından getirilen telefonların elektronik kişisel verilerinin, seyahat eden kişinin Türkiye’ye gelişinden itibaren ay/120 gün içerisinde mutlaka saklanması gerekmektedir. Bu noktada yolcunun son 3 yıl içinde yurt dışından getirdiği başka bir telefonu kaydettirmesi durumunda yeni kayıt işlemini tamamlayamayacağını hatırlatırız. Bu iki şartı sağlıyorsanız geriye sadece kayıt ve ödeme kalıyor. Bu durumda; IMEI kaydı nasıl yapılır, IMEI numarası nasıl öğrenilir, neler gerekli ve yapılacak işlemlerin püf noktaları nelerdir genel olarak bir aradadır. )
iPhone geçici depolama nasıl yapılır? sorusu çok geliyor. Geçici bir IMEI kaydetmenin ne anlama geldiğinden bahsedelim. Geçici kayıt, yabancı cihazların sorunsuz kullanımına olanak sağlayan ve pandemi döneminde ülkeye giriş çıkışların zor olduğu dönemlerde gerçekleştirilen bir işlemdir.
BTK tarafından verilen 120 günlük süre, iki geçici IMEI kaydının daha gelmesiyle uzatılabilir. 12 Eylül’de IMEI’nin e-devlet’e uzatılması sona erdi. BTK geçici kayıt sayfası artık açılmıyor. Bu nedenle yurt dışı aramalarının geçici olarak yapılacağını ve geç kayıtların uzatılacağını söyleyen sitelere ve kişilere itibar etmeyiniz.
IMEI kayıt işlemi sırasında sizden istenilecek bazı şartlar olacaktır. Sizin bu şartlara uyup uymadığınız belirlenerek telefon IMEI kayıt yapıp yapamıcağınız belirlenir. IMEI kaydı için istenilen şartlar şu şekildedir: