Prefabrik Ev Yapım Yardımı Nedir? Başvuru Şartları ve Sorgulama 2023. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, prefabrik ev yardımı yapılacağını ve yardımın hangi şartlar altında, nasıl yapılacağını açıkladı. Açıklamanın ardından vatandaşlar, prefabrik ev yardımı ile ilgili detayları merak etmeye başladı. Prefabrik ev yardımı nedir? Başvuru işlemi nasıl yapılır? Yardım parası ne kadar? Gibi merak edilen konu başlıklarına yazının devamını okuyarak ulaşabilirsiniz.
Kabine toplantısının ardından günün en çok araştırma konu haline gelen prefabrik ev yardımı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan birçok önemli noktaya değindi. Prefabrik evler için yapılacak yardımın miktarı, başvuru işlemleri gibi tüm merak edilen konularda açıklama yapıldı.
Prefabrik ev özellikle TOKİ’ye yazılan, depremzedeler ve arsasına ev yaptırmak isteyenler tarafından tercih edilmektedir. Prefabrik ev, duvar, pencere gibi tüm ev parçalarının fabrikada üretilmesi ve birleştirilmesi ile oluşturulur. Herhangi bir temel kazılmasına gerek kalmayan yapı türü prefabrik ev olarak bilinmektedir.
Her yıl prefabrik ev yapmak isteyenlere yönelik devlet yardımı yapılmaktadır. Bu yıl da aynı şekilde prefabrik ev, betonarme ev ve ev onarımı yapanlara yönelik yardım yapılmaya devam ediyor. Vatandaşlar başvuru işlemlerini gerçekleştirerek bu yardımdan yararlanabilirler.
Prefabrik ev yapım yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini nasıl gerçekleştireceklerini merak etmektedirler. Prefabrik ev yardımı başvuru işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafınca yapılır. Başvuru şartlarına sahip vatandaşlar gerekli evrakları hazırlayarak kendi illerinde hizmet vermekte olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat giderek başvuru işlemlerini tamamlayabilirler.
Başvuru sonuçları son başvuru tarihinden sonraki 30 gün içerisinde sonuçlanacaktır. Başvurunuz onaylanırsa yardım parası adınıza yatırılır. Yardım paranızı PTT şubeleri ya da Ziraat Bankası aracılığı ile alabilirsiniz.
Prefabrik ev yapım yardımı başvurusunda bulunduktan sonra başvurunuzun sonuçlanması, başvuruların tamamlanmasının ardından 30 gün içerisinde sonuçlanır. Başvuru sonucunuz, başvuru formu üzerinde belirtmiş olduğunuz telefon numarası ya da mail adresi aracılığı ile tarafınıza geri dönüş yapılır. Ancak bazen yoğunluk olması ya da iletişim adresiniz ile ilgili bir sorun olması halinde başvurunuzun sonucu tarafınıza iletilemiyor.
Böyle bir durumda başvurunuzun sonucu hakkında bilgi sahibi almak için başvuru sorgulama işlemi yapmalısınız. Başvuru sorgulama işlemi de başvuru işlemi ile aynı şekilde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile yapılmaktadır.
Prefabrik ev yapım yardımı başvuruları şu an için yalnızca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat giderek yapılabilmektedir. İlinizde hizmet vermekte olan gerekli belgeleri yanınıza alarak bizzat başvuruda bulunmanız gerekir. Prefabrik ev yardımı başvurusu ile ilgili merak ettiklerinizi ALO 183 Sosyal Destek hattına bağlanarak iletebilirsiniz.
Prefabrik ev yapım yardımı başvurusu işlemlerinin tamamlanabilmesi için başvuru formunun tamamlanması gerekir. Başvuru formuna ulaşmak için ikametgâh adresinizin kayıtlı olduğu ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuru formunu alabilirsiniz. Ancak başvuru formunu almadan önce başvuru şartlarına uygun olup olmadığınızı kontrol ediniz. Ardından başvuru için gerekli olan belgeleri hazırlayarak ilgili vakıfa gitmelisiniz.
Vakıf tarafından verilen başvuru formunu doldururken verdiğiniz bilgilerin güncel ve doğru olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca başvuru formunda kesinlikle yanlış bir bilgi vermemelisiniz. Bunun nedeni başvuru formunda verilen bilgileri ile gerçek bilgileri uyuşmayan kişilerin başvurusu reddedilir.
Prefabrik ev yapım yardımı yalnızca evinin bazı durumlarda olması ve bu masrafları karşılamakta zorlanan vatandaşlara verilen bir yardım türüdür. Prefabrik ev yardımından yararlanabilecek kişiler aşağıdaki listede yer almaktadır. Listedeki şartlara uygun olan vatandaşlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Prefabrik ev yapım yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların bazı şartlara sahip olmaları gerekir. Bu şartlara sahip olan vatandaşlar prefabrik ev, betonarme ev ya da ev bakımı için başvuruda bulunabilirler. Başvuru işlemlerinizi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına bizzat giderek tamamlayabilirsiniz. Prefabrik ev yardımı başvuru şartları aşağıdaki listede yer almaktadır.
Prefabrik ev yapım yardımı almak isteyen vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konu başlıklarından biri de prefabrik ev yardımı ne kadar? Başlığı olmuştur. Prefabrik ev yardımı ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde bir açıklamada bulundu:
“Yardım programları, 2023’de ayırdığımız bütçeyi 6 milyar TL’den 11,5 milyar TL’ye çıkarmıştık. Bu çerçevede prefabrik ev yapımı yardımını 150 bin TL’ye, betonarme ev yapımı yardımını 200 bin TL’ye, ev onarım yardımı 75 bin TL’ye, öksüz yetim yardımını 600 TL’ye, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımı 1000 TL’ye, çoklu doğum yapan muhtaç aile desteğini 400 TL’ye, şartlı sağlık yardımını 100 TL’ye yükselttik” şeklinde bir açıklamada bulundu. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar kendi yapmak istedikleri iş için ne kadar yardım alabileceklerini araştırmaya başladı. Prefabrik ev yardımı başlığı altında verilecek olan maddi destek maddeler şeklinde aşağıdaki listede yer almaktadır.
Diğer yardımlar:
Prefabrik ev, betonarme ev ya da ev bakımı için yardım almak isteyen vatandaşlar gerekli evrakları hazırlayarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Başvurusu incelenen ve olumlu bir şekilde sonuçlanan başvuru sahipleri söz konusu yardımdan yararlanabilecekler.
Prefabrik ev yardımı başvurusu için gerekli belgeler aşağıdaki listede yer almaktadır.
Prefabrik ev yapım yardımı almak isteyen vatandaşlar tarafından merak edilen konu başlıklarından biri de prefabrik ev yardımının nasıl alınacağıdır. Prefabrik ev yardımı almak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini yalnızca ilgili vakıfa giderek gerçekleştirebilirler. Başvuruda bulunma süreci aşağıdaki şekilde ilerlemektedir.