Sinop Belediyesi iş başvurusu ve personel alımı hakkında bilmeniz gereken herşeyi sizler için araştırdık. Dilerseniz önce Sinop Belediyesi hakkında detaylı bilgi edinelim.
Sinop Belediyesi, ihtiyaç olduğu takdirde çeşitli sınavlar sonucunda bünyesine memur ve personel alımı, atamaları gerçekleştirmektedir. Kpss benzeri devlet tarafından yapılan sınavlar sonrasında almış olduğunuz puanlar ile açık pozisyonlara iş başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye’deki tüm belediyeler, memur ve personel alımı yaparken devlet tarafından yapılan sınavlar sonucunda alınan puanlara esasen alım gerçekleştirir. Ayrıca belediyeler ile anlaşmalı olan taşeron firmalara başvurarak da sözleşmeli olarak çalışabilirsiniz.
Konu ile alakalı bilgileri iş olanakları başlığından inceleyebilirsiniz. Sinop ilimizi coğrafi ve ekonomik açıdan inceleyelim ve hemen altında iletişim bilgilerinizi, iş olanaklarından bahsedelim.
Sinop, ülkemizin Karadeniz Bölgesi’nde bulunmakta olan bir ilimizdir. Ulaşım problemlerinden ötürü bir türlü kalkınamamıştır ve il içerisinde yaşayan insanlar işsiz kalıp göç etmek durumunda kalmışlardır. Sinop ilimizin toplam yüzölçümü 5.862 kilometre kare olup, nüfusu 204.000 civarındadır. Kırsal bölgelerde yaşayanların sayısı 95.000 olan Sinop ilimizin şehirlerde yaşayan nüfusu ise 109.000 civarıdır. Plaka kodu 57 olan Sinop ilinin il alan kodu ise 368 şeklindedir.
Sinop ilimize coğrafi açıdan bakacak olursak, iklim özelliklerinin iç içe olduğunu söyleyebiliriz. Mevsimler arasında yer alan sıcaklık farkları normal düzeydedir. Çok fazla bir fark bulunmamaktadır. Sinop ilimizde çok fazla rüzgar eser. Yılın tamamı nemli ve yağışlı geçmektedir. Genelde Karadeniz İklimi görülmektedir. Yılda 97 ile 128 gün arasında yağış görülmektedir. En fazla sıcaklık 35 derece olmuştur. Soğukluk ise -8.4 derecedir. Genel olarak sıcaklık derecelerine bakacak olursak, kış aylarında 7 derece olan sıcaklık yaz ayında da 20 derece olmaktadır. Ortalama sıcaklık ise merkez ilçede 14 derecedir.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi Sinop ilimiz coğrafi konumu yüzünden çok fazla kalkınamamıştır. Bu yüzden dolayı kalkınmada öncelikli olan illerimizden bir tanesidir. Sanayi sektörü olarak tarım, toprak, orman ve su ürünleri olarak kalkınma sağlanmaktadır. Sinop ilinde bulunan çeltik fabrikaları ve un fabrikaları sayesinde orman varlığı kereste ve ürünlerinin hammaddeleri oluşmaktadır. Boyabat’ta toprak sanayisi gelişmiştir. Çeşitli konfeksiyon, metal, kireç, çivi ve cam BTB fabrikaları bulunmaktadır. İl içerisinde çeşitli kamu ve özel sektörde 106 tane sanayi tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerde toplam 4500 üzerinde kişiye iş imkanı sunuluyor. İl genelinde toplam 19.045 esnaf, sanatkar ve sanayici bulunmaktadır. Sinop Organize Sanayi Bölgesi açıldığında il genelinde kalkınma çok iyi duruma gelecektir.
Başvuru ve takip için https://www.sinop.bel.tr/ linki kullanabilirsiniz.
Sinop Belediyesi Adres; Yeni Mahallesi, Atatürk Caddesi, Belediye Başkanlığı Binası, Merkez, Sinop
Sinop Belediyesi Telefon Numarası; 0368 261 18 44
Sinop Belediyesi, yukarıda da bahsettiğimiz üzere devlet sınavları ile alımlar yapmaktadır. Sözleşmeli işçi ve eleman alımı için taşeron firmalarla anlaşan belediyeler, bu alımları bu paravan şirketlere devretmektedir. İş olanakları hakkında bilgi almak için Sinop Belediyesi insan kaynakları ve kariyer merkezi ile görüşebilirsiniz.
İş başvurusu>>>>