Doğalgaz Yardımı Ne Kadar? Doğalgaz Yardımı Şartları

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar? Doğalgaz Yardımı Şartları
17.10.2022
A+
A-

Doğalgaz Yardımı Ne Kadar? Doğalgaz Yardımı Şartları 2023. Kış aylarının gelmesiyle beraber ısınma ihtiyaçlarını karşılamak için doğalgaz kullanımı başladı. Doğalgaza gelen zamların ardından ısınma ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik doğalgaz desteği verilmektedir. İl belediyeleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından “Doğalgaz Yardımı” başlığı altında nakit destek, kömür ve odun desteği verilmektedir.

Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz başvurusu nereye yapılır? Doğalgaz yardımı başvuru formu nedir? Doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir? Gibi merak edilen konu başlıklarına bu yazımızda değindik.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar başvuru işlemlerini 3 farklı şekilde gerçekleştirebilirler. Doğalgaz yardımı başvuru işlemleri, İl Belediyeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilmektedir.

Odun, kömür ve nakit desteği olarak verilen doğalgaz yardımına başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar aşağıdaki başvuru kanalları üzerinden gerçekleştirebilirler.

İl Belediyesine Giderek Başvuruda Bulunmak:

  • İkametgâh adresinizin kayıtlı olduğu il belediyesine gidin.
  • Belediyedeki ilgili sosyal yardımlaşma müdürlüğüne gidin.
  • Müdürlüğe gerekli belgeleri teslim ettikten sonra müdürlük tarafından verilen başvuru formunu doldurun.
  • Başvuru formu üzerine yer bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuzdan emin olmalısınız.
  • Başvuru formunu ve gerekli belgeleri teslim ettikten sonra başvurunuz sıraya alınacaktır.
  • İl belediyesine giderek yapılan başvuruların sonuçları yaklaşık olarak 30 gün kadar sürmektedir. 30 gün içerisinde tarafınıza olumlu ya da olumsuz bir şekilde geri dönüş yapılı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına Giderek Başvuruda Bulunmak:

  • İkametgahınız kayıtlı olduğu ilde hizmet vermekte olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidin.
  • Gerekli belgeleri ilgili birime teslim edin.
  • Vakıf tarafından doldurulması istenen başvuru formunu doldurun.
  • Başvuru formunu ve gerekli belgeleri teslim ettikten sonra başvurunuz incelemeye alınacaktır.
  • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılan başvuruların sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 25 gün kadardır. 25 gün içerisinde başvuru formu üzerine vermiş olduğunuz iletişim adresleri üzerinden geri dönüş yapılır.

E-Devlet Üzerinden Online Olarak Başvuruda Bulunmak:

  • E-Devlet üzerinden yapılan başvurular online olduğu için herhangi bir belgeye ihtiyaç duyulmaz. Bu sayede herhangi bir belge hazırlamaya gerek kalmadan birkaç dakika içerisinde başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz. · https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 Linkine tıklayın.
  • “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş işleminizi tamamlayın.
  • “Yeni Başvuru” butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan sayfadaki başvuru formunu eksiksiz ve doğru bilgileriniz ile doldurduktan sonra “Devam Et” butonuna basarak başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.
  • E-Devlet üzerinden yapılan başvuruların sonuçlanma süresi 15 ile 20 gün arasındadır.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nereye Yapılır?

İhtiyaç sahibi vatandaşların ısınma ihtiyaçlarını karşılamalarına destek vermek amacıyla birçok sosyal yardım yapılmaktadır. Bu sosyal yardımlardan biri de doğalgaz yardımıdır. Doğalgaz yardımından yararlanmak için öncelikle başvuru şartlarının karşılanması gerekir. Başvuru şartlarına sahip olan vatandaşlar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Odun, kömür ve nakit desteği olarak yapılan doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekir. Başvuru işlemleri 3 farklı şekilde yapılabilmektedir.

  • – İkametgâh adresinizin kayıtlı olduğu il belediyesine giderek ilgili müdürlükten başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz. Belediye başvuruları için vatandaşların bazı belgelere ihtiyaçları vardır. Gerekli belgeleri hazırlayarak il belediyesinin ilgili birimine gidebilir ve başvuru formunu tamamlayarak başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • – Başvuru işlemleri il belediyelerinin yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından da yapılabilmektedir. Vakıfların ilgili birimine gittikten sonra istenen belgeleri teslim etmeniz ve doldurulması istenen başvuru formunu doldurmanız yeterli olacaktır.
  • -Başvuruda bulunmanın en hızlı ve en kolay yolu olarak bilinen e-devlet sistemini de kullanarak başvuruda bulunabilirsiniz. E-Devlet başvuruları online olarak yapıldığı için herhangi bir belgeyi teslim etmeye gerek yoktur. https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 adresi üzerinden başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet Doğalgaz Yardımı Başvuru Formu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan ve birçok kurum ve kuruluşunda yer aldığı sosyal yardımlardan biri olan doğalgaz yardımı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar ısınma ihtiyaçlarını gidermek için sosyal destek alabilirler. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden,

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ya da İl Belediyelerine müracaat ederek başvuruda bulunabilirler.

E-Devlet doğalgaz yardımı başvurusunda bulunurken başvuru yapılan yere bağlı olarak çeşitli belgeler istenir. Vatandaşlar bu belgeleri ilgili birime teslim ederek başvuru işlemlerini başlatabilirler. İstenen belgeler ile vatandaşların başvuru şartlarına uygun olup olmadıkları ve vatandaşların gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadıkları kontrol edilir. İstenen belgelerin yanı sıra başvuru işlemlerinin tamamlanabilmesi için vatandaşların başvuru formunu doldurması gerekir.

Başvuru formu üzerinde doldurulması istenen alanların eksiksiz ve doğru bilgiler ile tamamlanması gerekir. Başvuru formunda yanlış bilgi verenlerin başvuruları direkt olarak reddedileceği gibi bilerek başvuru formunda yanlış bilgi veren ve yardımdan yararlanan kişiler de yaptırıma maruz kalabilirler.

Doğalgaz yardımı başvuru formu üzerinde, başvuru sahibi ile ilgili kişisel bilgiler, kimlik bilgiler, aylık kazanç, meslek geliri, gider, aylık ödenen faturalar ile ilgili birtakım bilgiler istenmektedir. Bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde cevapladıktan sonra başvurunuz incelemeye alınır. İnceleme sonrasında doğalgaz yardımından yararlanıp yararlanamayacağınıza karar verilir.

E-Devlet Doğalgaz Yardımı Başvuru Linki

Maddi durumu kötü olan ihtiyaç sahibi vatandaşlara doğalgaz yardımı destek ödemeleri devam etmektedir. Özellikle pandemi sürecinden sonra işsizliğin artması ve zamların yapılması ile birçok aile temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşayama başladı. Bu temel ihtiyaçlardan biri de doğalgaz yardımıdır. Doğalgaz yardımı ile ailelerin ısınma ihtiyaçları karşılanır. İhtiyaca bağlı olarak odun, kömür ya da nakit desteği olarak verilir. Evlerinde ısınma yöntemi olarak soba vb. ısınma araçlarını kullananlar için odun yardımı yapılır. Yakıtı kömür olarak kullananlar için kömür yardımı yapılır. Kombi ile ısınanlar için ise fatura yardımı şeklinde nakit desteği verilmektedir.

Vatandaşlar bu doğalgaz yardımından yararlanmak için başvuruda bulunmaları gerekir. Başvuru işlemleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının yanı sıra e-Devlet sistemi üzerinden de yapılabilmektedir. Birçok vatandaş başvuru işlemini e-Devlet sistemini kullanarak yapmayı tercih etmektedir. Hızlı ve kolay bir şekilde başvuru işlemi için e-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 Linkine tıkladıktan sonra açılan sayfada kimliğinizi doğrularak sisteme girişinizi gerçekleştirin. Giriş işleminin ardından “Yeni Başvuru” butonuna tıklayın. Ardından karşınıza çıkan başvuru formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları

Doğalgaz yardımı başvuru işleminde bulunmak isteyen vatandaşların öncelikle başvuru şartlarına sahip olup olmadıklarını kontrol etmeleri gerekir. Başvuru şartlarına sahip olan vatandaşlar başvuru işlemlerini başvuru kanalları üzerinden gerçekleştirebilirler. Doğalgaz yardımı başvuru şartları aşağıdaki listede yer almaktadır.

  •  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ya da vatandaşlık alan mülteci olmak
  •  Hane gelirinin muhtaçlık sınırı altında olması
  •  Başvuru sahibine ya da aynı aile içerisinde yaşayan aile bireylerine ait herhangi bir mülkün olmaması
  •  Yaşanılan evin kirada olması gerekmektedir.

Doğalgaz yardımı başvuru şartlarına sahip olan vatandaşlar başvurunun yapılabileceği kişiler arasında yer alması durumunda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ya da il belediyelerine giderek gerekli belgeleri teslim ederek başvuruda bulunabilirler.

Doğalgaz Yardımından Yararlanabilecek Kişiler:

  •  Aylık hane geliri muhtaçlık sınırı altında olanlar
  •  Herhangi bir işte çalışmayan ya da geliri düşük olanlar
  •  Çalışmasına engel olabilecek kronik rahatsızlığı olanlar
  •  Afetzedeler
  •  Muhtaç durumdaki vatandaşlar
  •  Asker, şehit veya gazi yakınları
  •  Engelli vatandaşlar
  •  Eşi vefat etmiş dul kadınlar

Doğalgaz Yardımı Başvurusu İçin Gerekli Belgeler:

  •  Başvuru sahibine ait T.C. kimlik kartının aslı ve fotokopisi
  •  İkametgâh belgesi
  •  Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  •  Kronik rahatsızlığı olanlar için sağlık raporu
  •  Engelli vatandaşlar için engelli raporu
  •  Aile bireylerin ait gelir belgesi
  •  Muhtarlık tarafından verilen fakirlik belgesi

doğalgaz yardımı kimlere verilir

Doğalgaz Yardımı Başvuru Formu Doldur

Doğalgaz yardımı başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar başvuru formunu tamamlayarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvuru formuna ulaşmak ve başvuru işlemlerini tamamlamak için e-Devlet sistemi üzerinden online olarak yapabilirsiniz. E-Devlet başvuru formu için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. · https://www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 linkine tıklayın.

  •  Kimliğinizi doğrulayarak giriş işleminizi yapın.
  •  “Uygulamaya Git” butonuna tıklayın.
  •  Açılan sayfada başvuru formunu görüntüleyeceksiniz. Başvuru formu üzerinde yer alan bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız.
  •  Yardım başvurusu yapılacak belediyeyi seçin.
  •  Kimlik bilgilerinizi kontrol edin. Herhangi bir yanlışlık var ise e-Devlet “Kişisel Bilgiler” bölümünden değiştirmeniz ardından adımları tekrarlamanız gerekir.
  •  Kişi adres bilgilerinizi kontrol edin. Yanlışlık varsa aynı şekilde “Kişisel Bilgiler” bölümünden değiştirmeniz gerekir.
  •  Evli olmanız durumunda eşinize ait bilgileri doldurun.
  •  İletişim bilgileri bölümünde telefon ve adres bilgilerinizi yazın.
  •  Sosyal yardım türü bölümünden almak istediğiniz sosyal yardımı seçin. Doğalgaz yardımı için “Odun, Kömür Yardımı” seçeneğini seçin.
  •  Aydınlatma metnini okuduktan sonra okuduğunuza dair ilgili kutucuğu işaretleyin.
  •  Bilgilerinizi kontrol ettikten sona “Onay Veriyorum” butonuna basın.
  •  Son olarak “Kaydet” Butonuna tıklayarak başvuru formunu tamamlayabilirsiniz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.