Emekliye En Yüksek Promosyon Veren Bankalar

Emekliye En Yüksek Promosyon Veren Bankalar
04.08.2022
A+
A-

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılan yüzde 42,35’lik zammın ardından bankaların ‘maaş taşıma promosyonları’ arttı. Maaş miktarına göre değişen promosyonlar, 7 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor? e-Devlet’ten promosyon başvurusu nasıl yapılıyor?

Emekliye En Yüksek Promosyon Veren Bankalar

Emekliye En Yüksek Promosyon Veren Bankalar 2023. Temmuz zammı ile beraber yüzde 42 oranında zam alan SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ödemeleri de gerçekleştirildi. Bankalar arasında yarış devam ederken emekli promosyon ödemeleri 7 bin 500 TL’yi buldu. Emekli promosyon ödemesi veren bankalar özellikle SSK ve BAĞ-KUR emeklileri tarafından yakından takip edilmektedir.

Özellikle temmuz ayından sonra gelen zam ile birlikte emekli promosyonları da mark edilmeye başlandı. Emeklilere en yüksek promosyon veren bankaların listesi aşağıdaki gibidir;

 DenizBank

  • Emekli maaşını Denizbank’tan 3 yıl süre alma sözü veren emekliler için 1750 TL emekli promosyonu veriliyor.

Yapı Kredi

  • Maaşını 31 Ağustos’a kadar taşıyan emeklilere üç yıl boyunca kalma sözü verilmesi ile, aylık net gelirleri 1500 TL’ye kadar olanlar için 4 bin 850 TL, 1500-2499 TL olanlar için 6 bin TL, 2500 üzeri olanlar için ise 7 bin 250 TL nakit promosyon veriliyor.

 Akbank

  • SGK emekli maaşını Akbank’tan alanlar için 7000 TL nakit para promosyonuna ek olarak 500 TL cip-para veriliyor. Toplamda 7500 TL emekli promosyonu verilmektedir.

 Halkbank

  • 1500 TL altında emekli maaşı alanlar için 500 TL, 1500-2000 TL alalar için 625 TL, 2500 TL ve üzeri alanlar için ise 750 TL emekli promosyon ödemesi yapılmaktadır.

 Garanti BBVA

  • 1500 TL’ye kadar emekli maaşı alanlar için 4 bin 850 TL, 1500-2500 TL alanlar için 6 bin TL, 2 bin 500 TL ve üzeri alanlar için ise 7 bin 250 TL promosyon ödemesi yapılıyor.

ING Bank

  • 1500 TL’ye kadar emekli maaşı alan emekliler için 3500 TL, 1500-2000 TL alanlar için 4.250 TL, 2500 TL v üzeri alanlar için 5 bin TL emekli promosyonu veriliyor.

İş Bankası

27 Haziran ile 30 Eylül 2023 tarihleri arasında İş Bankasına emekli maaşını taşıyanlar, 1500 TL’den düşük maaş alanlar için 3.500 TL, 1500-2500 TL alanlar için 4.250 TL, 2500 TL üzeri alanlar için 5 bin TL emekli promosyon ödemesi yapılıyor.

 Ziraat Bankası

1500 TL altında emekli aylığı alanlar için 500 TL, 1500-2500 TL arasında alanlar için 625 TL, 2500 TL v üzerinde olanlar için 750 TL promosyon ödemesi yapılıyor.

Emekli Maaşını Hangi Bankadan Almak Avantajlı?

Emekli Maaşını Hangi Bankadan Almak Avantajlı? Emekli maaşı alan emekliler maaşlarını avantajlı bankalara taşıyarak hem bankaların emeklilere yönelik avantajlarından yararlanabilirler hem de emekli promosyonu alabilirler. Emekli maaşını hangi bankadan almak avantajlı? Emekli maaşınızı almak istediğiniz bankayı seçmek için bankaların emeklilere sunmuş olduğu avantajlara ve emekli promosyonuna bakmanız gerekir.

Bankaların emeklilik promosyon ve avantajlarını karşılaştırmak için karşılaştırma yapan çeşitli araçlar bulunmaktadır. Bu araçlar ile hangi bankanın daha avantajlı olduğunu öğrenebilir ve buna göre emekli maaşınızı istediğiniz bankaya taşıyabilirsiniz.

Emekli Promosyonu Nedir?

Emekli Promosyonu Nedir? Emekli promosyonu, bankalar tarafından emekli maaşını taşıyan kişilere verilen bir ödeme olarak özetlenebilir. Emekli promosyonu sadece 1 defa olmakla beraber belirli bir süre boyunca emekliliğini seçilen bankadan alma sözü veren emeklilere verilmektedir.

Emekli promosyonu almak isteyen emeklilerin öncelikle bankaları karşılaştırması ve bankaların avantajlarına göre herhangi bir banka seçmesi gerekir. Ardından bankanın şubesine giderek emekli maaşını taşımak istediğini ve emekli promosyonu almak istediğini belirtmesi gerekir.

emekliye en yüksek promosyon veren bankalar

Emekli Promosyonu Ne Zaman Alınır?

Emekli Promosyonu Ne Zaman Alınır? Emekli promosyon ödemeleri bankadan bankaya değişiklik göstermekle beraber emekli maaşının taşınması ve sözleşmenin imzalanmasının hemen sonrasında vatandaşla verilir. Ancak bazı bankalarda emekli promosyon ödemesi ilk maaş ile birlikte verilmektedir. Emekli promosyonunuzu alacağınız bankadan promosyonu alacağınız zamanı öğrenebilirsiniz. s

Emekli Promosyonu Kaç Yılda Bir Verilir?

Emekli Promosyonu Kaç Yılda Bir Verilir? Emekli promosyonu yalnızca 1 kez verilmekle beraber sözleşme kurallarına bağlı olarak belirlenen tarihlerde tekrardan verilir. Örneğin 3 yıl boyunca banka kalma sözü veren emeklinin 3 yıl sonunda tekrardan sözleşme imzalaması ile emekli promosyonunu tekrar alabilir. Bu süre bankadan bankaya değişkenlik gösterse de genel olarak 3 yıl olarak belirlenmiştir. s

Emekli Promosyonu Nasıl Sorgulanır?

Emekli Promosyonu Nasıl Sorgulanır? Emekli promosyonu 2 farklı şekilde sorgulanabilir. Bunlardan ilki anlaşılan banka aracılığı ile sorgulamaktır. Anlaşma yaptığınız bankanın internet şubesi üzerinden veya bizzat bankanın şubesine giderek emekli promosyonunuzu sorgulayabilirsiniz.

Bir diğer emekli promosyon sorgulama yöntemi ise E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi kullanarak E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama ekranından “Emekli Promosyonu Sorgulama” yazarak karşınıza çıkan seçeneklerden sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yok ise en yakın PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi alabilirsiniz.

Emekli Promosyonu Başvuru Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Özellikle ilk kez emekli promosyonu alacak kişiler herhangi bir dilekçe hazırlamalarının gerekip gerekmediğini merak ediyorlar. Maaş ile çalışan kişiler maaş promosyon alabilmeleri için “Maaş Promosyon Dilekçesi” hazırlamaları gerekiyor. Ancak emekli promosyonu için herhangi bir başvuru dilekçesi hazırlamaya gerek bulunmuyor.

Emekli promosyonu almak için öncelikle emekli promosyonu almak istediğiniz bankayı seçmeniz gerekir. Bankayı seçtikten sonra bankanın şubesine giderek maaşınızı taşımanız gerekiyor. Maaşın taşınmasından sonra emekli promosyonunuzu alabilirsiniz.

E-Devletten Emekli Promosyonu Nasıl Sorgulanır?

Emekli promosyonu almak istediğiniz bankayı seçmek ve başvurunuzu sorgulamak için E-Devlet sistemini kullanabilirsiniz. E-Devlet sistemi üzerinden birçok işleminizi gerçekleştirebileceğiniz gibi emekli promosyon başvuru ve sorgulama işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/4a-banka-degisikligi linkine tıklayın. Ardından aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  •  “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna basın.
  •  T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak giriş yapın.
  •  Giriş yaptıktan sonra karşınıza mevcut başvurularınız çıkacaktır. Mevcut başvurularınız içerisinden “Emekli Promosyonu” başvurunuzu seçerek sorgulama yapabilirsiniz.

Emekli Maaşını Bankaya Taşıma Süreci Nasıl İlerler?

Emekli maaşınızı bankaya taşıma işleminizi bankaya gitmeye gerek kalmadan internet üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Banka ve PTT şube değişikliği talebiniz için www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi kullanarak taşıma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 4A SGK maaşı alıyorsanız izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir;

  •  4A Hizmetleri
  •  4A banka ve adres değişikliği kısmına tıklayın.
  •  Taşımak istediğiniz bankayı seçerek taşıma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

4B BAĞ-KUR maaşı alıyorsanız aynı işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir.

Eğer 4C emekli sandığı maaşı alıyorsanız;

  • 4C Hizmetleri
  • 4C banka değişikliği menülerini takip ederek taşıma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Emekli Bankacılığı Alışveriş İndirim Promosyonu Nelerdir?

Emekli bankacılığı alışveriş indirim ve promosyonları bankalar arasında değişiklik göstermektedir. Emekli bankacılığı kullanan vatandaşlar için çeşitli alışveriş indirimleri ve çeşitli promosyon ödemeleri yapılmaktadır.

Yapılan alışveriş indirimleri ve promosyonları hakkında bilgi almak için anlaşmalı olduğunuz bankanın kampanyalarına göz atmanız gerekir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.