Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır? merak edilen bir soru olmaktadır. Bu yardım, devletin vermiş olduğu zor durumda kalan vatandaşlar için yardım türüdür. Geçim zorluğu çeken ve çalışmayan olduğunda vatandaşların başvurularını yaparak vermiş olduğu yardımdır.
Yardım alan vatandaşlar ayı biraz da olsa rahat geçirmeleri için yapılmıştır. Pandemi dönemiyle birlikte vatandaşların çoğu işsiz olarak kalmıştır. Kalınan işsizlik sonucunda maddi olarak zor durumlar yaşayan vatandaşlar bu başvuruyu yapabilirler. Başvurular e-devlet üzerinden yapabilmektedir.
Sosyal yardım başvurusu nasıl yapılır gibi vatandaşlar arayabilir. Başvuru yolu olarak e-devlet üzerinden yapılmaktadır. E-devlet üzerinden pandemi destek yazıldığında başvuru formu çıkacaktır.
Buradan sizden bilgiler istenecektir. Bilgiler güncel olduğunu kontrol etmeniz gerekmektedir. Güncel olan bilgilerle birlikte başvurunuzu yollayarak sonucu bekleyeceksiniz.
Sosyal yardım başvurusu yapmak için e-Devlet sistemi üzerinden aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Başvurunuzun sonucu, başvuru yaptığınız ilgili kurum veya kuruluş tarafından en kısa sürede size bildirilecektir.
Sosyal yardımdam yararlanmak isteyen vatandaşlar e-devlet üzerinden giriş yaparak başvuru yapabilirler. E-devlet üzerinden yerine sosyal yardım yazarak ilk başta olan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu bölümünden başvuru yapabilirsiniz.
Gerekli bilgileri girerek başvurunuzu tamamlayın. Başvurularınız da eksiksiz bilgi girmeniz gerekmektedir. E-devletiniz mevcut değilse PTT’den ya da banka hesabınız varsa bankacılık tarafından giriş yapabilirsiniz.
Sosyal yardım başvuru sorgulama yapmak isteyenler e-devlet üzerinden sorgulama işlemi yapabilirler. Sosyal yardım bilgileri sorgulama yazarak buradan yapmış olduğunuz başvuru hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Yapılan başvurular oluşan yoğunluğa göre hareket edilmektedir. Bu süre zarfında sık sık kontrol edebilirsiniz.
Sosyal yardım başvurusu sorgulama yapıp başvurusu onaylanan ihtiyaç sahibi vatandaşlar artık bu yardımdan yararlanabilecektir.
Sosyal Yardım başvuru sonucu yoğunluğa göre sonuç günleri değişmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra bir hafta içerisinde kontrol ederek sonucunu öğrenebilirsiniz.
Başvuruların olumlu şekilde sonuçlanması eksiksiz bilgiler girmeniz gerekmektedir. Bunun haricinde başka bir şey yapmanıza gerek yoktur. Gerekli şartların olmasıyla birlikte başvuru sonucunuz olumlu bir şekilde değerlendirilecektir.
Sosyal Yardım başvuru şartları olarak değişiklik göstermektedir. Başvuru şartı olarak sosyal destek daha önceden yararlanmamış olmak ve aylık geliri olmayan kişiler için geçerlidir.
Aylık geliri olmayan kişiler başvurularını yaparak ailesine geçindirmek için katkı sağlayabilir. En azından belli bir müddet bile olsa kişilere biraz daha rahatlık verecektir. E-devlet üzerinden alınan başvurular değerlendirmelere göre yapılacak ve sonuçlanacaktır.
Sosyal yardıma kayıt olmayanların yapması gereken işlem E-Devlet üzerinden ” Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu ” bölümüne girerek sizden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor.
Sosyal yardım başvurusu kapsam dışına çıktı diye belirtilmişse, gerekli şartları taşımadığınız ve maddi yardımdan yararlanamayacağınız anlamına gelmektedir.
Sosyal yardım şartlar kişi bazlı olmadığından, hane içinde herhangi bir kişinin başvurması da kapsam dışına çıktı yazısıyla karşılaşma sebebi olabilir.
Sosyal yardım başvuru reddedildi feshedildi ya başvurunuz reddedildi ya da başvuru yapmış olduğunuz ve yararlandığınız yardım feshedilmiş olabilir. Tam olarak detaylı bilgi almak istediğiniz takdirde E-Devlet’e giriş yaparak ya da sosyal yardım başvurusu iletişiminden öğrenebilirsiniz.
Sosyal yardım başvuru iletişim numarası olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ait ALO 183 numaralı telefondan istek ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz.
Bunun yanı sıra Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü adresi: Eskişehir Yolu Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No: 10/A Kat 17-18-19 06510 Çankaya – ANKARA ya da 0312 705 8000 ya da 0312 705 8001 numaralı telefondan iletişime geçebilirsiniz.
Sosyal yardım>>>>