AFAD Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? AFAD Kira Yardımı Başvurusu Sorgulama

AFAD Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? AFAD Kira Yardımı Başvurusu Sorgulama
25.02.2023
A+
A-

AFAD Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır? AFAD Kira Yardımı Başvuru ve Sorgulama 2023. AFAD Nedir?, AFAD Yardımlarına Nasıl Başvuru Yapılır?, AFAD Yardımı Nasıl Alınır?  Toplanan Yardım Depremzedelere Ulaştırılıyor. AFAD Yardımlarına Nasıl Başvuru Yapılır?, merak edilen bütün detaylar bu yazımızda…

AFAD Yardım Başvurusu

Geçtiğimiz hafta yaşanan deprem nedeniyle AFAD hakkında birçok kişi araştırma yapmıştır. Vatandaşlarımız depremden etkilenen kişilere uzaktan da olsa katkıda bulunmak için AFAD gibi sivil toplum kuruluşlarına yardımlar yapmıştır.

Bu yazımızda AFAD yardım başvurusu hakkında merak edilen detaylar yer almaktadır.

AFAD Nedir? Görevleri Nelerdir?

AFAD insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmeksizin deprem, sel ve diğer afetlerden etkilenen vatandaşlara yardım eden sivil toplu kuruluşudur.

AFAD’ın görevi; afet öncesi zararları en aza indirmek ve afet sonrası iyileştirme çalışmalarını koordine etmeyi sağlamaktır.

AFAD Yardımı Nasıl Alınır?

AFAD, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde meydana gelen deprem nedeniyle, depremden etkilenen vatandaşların hayatlarını normale döndürebilmek ve iyileştirmek için yardım kampanyalar başlatmıştır.

Yardım yapmak isteyen vatandaşlar, SMS göndererek destek sağlayabilir. SMS göndererek destek sağlamak isteyen vatandaşlar, “DEPREM” yazarak 1866’ya mesaj göndermelidir.

Ayrıca AFAD’a ait hesap numaralarına EFT yaparak da bağış yapmak mümkündür. Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2 linkine tıklayarak göndermek istediği bankaya ait İBAN numarasını seçerek katkı sağlayabilir.

AFAD’a Kimler Yardım Başvurusu Yapabilir?

AFAD herhangi bir ayrım gözetmeksizin deprem, sel, heyelan ve diğer afetlerden etkilenen vatandaşlara yardım elini uzatmaktadır. Yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşlar AFAD’a başvuru yapmalıdır. Başvuru yapan vatandaşların durumu ilgililer tarafından incelenir. Gerçekten ihtiyaç sahibi olduğu saptanan vatandaşlara AFAD’ın verdiği yardımlardan faydalanabilir.

AFAD Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

AFAD’a yardım başvurusu yapmak isteyen afetzedeler farklı platformlardan başvuru yapabilir. Ülkemizde bütün illerde AFAD’a ait il müdürlükleri bulunmaktadır. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, bu merkezlere bizzat giderek yetkililere talebini iletebilir.

AFAD merkezlerine gitme imkanı olmayan veya gitmek istemeyen vatandaşlar, online olarak da başvuru yapabilir. Online olarak başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanligi linkine tıklayarak e-Devlet sisteminden başvuru yapabilir.

Cimer’den de başvuru yapmak mümkündür. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, https://www.cimer.gov.tr linkine tıklamalıdır. Linke tıkladıktan sonra T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak yardım başvurusu yapılabilir.

afad yardım başvurusu

AFAD Yardım Başvuru Formu

AFAD’a yardım başvurusu yapan vatandaşların başvuru formunu doldurması gerekmektedir. Başvuru formunun amacı başvuru yapan vatandaşların ihtiyaç durumunu tespit edilmesini saptamaktır. Başvuru formunda, başvuru yapan vatandaşa ait bazı bilgiler yer almaktadır. Formda yazılan bilgilerin eksiksiz ve doğru doldurulması yardım başvurunuzun olumlu sonuçlanması için önemlidir.

Başvuru formuna https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanligi linkine tıklayarak erişebilirsiniz.

AFAD Yardım Başvurusu Sorgulama Nasıl Yapılır?

AFAD’a yardım başvurusu yapan vatandaşlar başvuru sonuçlarını nasıl öğrenebileceğini merak etmektedir. Başvuru sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar, https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-baskanligi linkine tıklayarak veya https://www.cimer.gov.tr linkine tıklayarak  başvuru sonucunu öğrenebilir.

Ayrıca il merkezlerinde bulunan AFAD merkezlerine giderek de başvuru sorgulaması yapılabilir.

Sorgulama yapmadan önce başvuru tarihinden itibaren en az bir ay geçmesini beklemelisiniz. Bu süre başvuru yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilir.

AFAD Yardım Parası Sorgulama

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi olarak destek sağlanacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından söylenmişti. Yardım parası sorgulama yapmak isteyen vatandaşlar e-Devlet sisteminden sorgulama yapabilir.

AFAD Yardım Hesabı

AFAD, afetlerden etkilenen vatandaşlara yardım etmek isteyenlerin bağışta bulunabilmesi için yardım hesaplarını yayınlamıştır. Bağışta bulunmak isteyen binlerce kişi, https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2 linkine tıklayarak AFAD’ın banka hesaplarına ulaşabilir.

AFAD Yardım Dilekçesi

Herhangi bir afet sonucunda evlerinde veya iş yerlerinde maddi hasar olan vatandaşlar ve zararı sigorta tarafından karşılanmayan kişiler, AFAD’a durumunu izah eden bir dilekçe yazarak yardım talebinde bulunabilir.

Bu dilekçe ile zara gördüğünüz afeti ve hak sahipliğinizi açıklamalısınız. Dilekçeyi hazırlarken ıslak imzalı olmasına ve dilekçe yazma kurallarına uygun olarak hazırlanmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca ilgili kuruma dilekçeyi gönderirken gerekli belgeleri de kuruma iletmelisiniz.

 

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ………………… İl Müdürlüğüne

Dilekçe Konusu : Afet sonucu maddi zarar gören hak sahipliği başvurumun sunulmasından ibarettir.

……………………….. İli ………………….. İlçesi ……………………… Mahallesi …………………… Sokağı ………….. Numara adresinde ikamet etmekte olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Aynı zamanda …………………………………………………………………………………… Adresinde işyerim bulunmaktadır.

……………………….. Günü ……………….. Saatleri arasında yaşanmış olan ………………………… Doğa olayı ve Afeti sebebi ile ikamet ettiğim konut ve ticarethanem büyük fiziki hasar almış ve kullanılamaz duruma gelmiştir. Şuan yakınlarımın evinde misafir olarak bulunmaktayım.

Yaşanan Afet esnasında evimde tahrip olmuş olan mobilya , beyaz eşya ve bilimum eşyanın listesi dilekçem ekinde tarafınıza saygı ile sunulmuş olup , konuttaki fiziki hasar ile birlikte değerlendirildiğinde yaklaşık maddi zararım ………………….. Türk Lirası tutarındadır. Aynı şekilde işyerimde tahrip olan mobilya , ticari stoklar ve bilimum iş Makine ve ekipmanlarının toplam değeri de …………………………. Türk Lirası tutarındadır. Maddi durumum bunların hiçbirini karşılamaya elvermediği için yakınlarımın yanına sığınmış durumdayım.

Ayrıca DASK sigorta poliçesi yaptırmadığım için sigorta şirketleri tarafından da zararımın tazmin edilmeyeceğini bilgilerinize sunarım. Yukarıda arz ve izah ettiğim sebepler ve kurumunuzca res’en takdir olunacak sebepler ile afet dolayısı ile oluşan maddi zararlarım ile ilgili hak sahipliği başvurumun işleme alınması ve onaylanması için gereğini saygılarım ile arz ederim.

T.C. Kimlik No:

İsim Soy isim :

İkamet Adresi :

İşyeri Adresi :

Telefon :

Tarih :

İsim Soy isim :

İmza :

Ekler:

Kira Kontratı

İkametgah

Konutta zayi olan eşya listesi

Vergi Levhası

İşyerinde zayi olan eşya listesi

Kimlik Fotokopisi

AFAD’ın Telefon Numarası

Geçtiğimiz yıllarda acil yardım numaraları 112’de birleştirildi. AFAD’ı arayarak bilgi edinmek veya yetkililere talebini iletmek isteyen vatandaşlar, 112 numaralı iletişim hattını arayark yetkililerle iletişime geçebilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.